דילוג לתוכן המרכזי בעמוד
לוגו חיל הטכנולוגיה והאחזקה לוגו עמותת חיל הטכנולוגיה והאחזקה
[temp]
ינואר
פבר.
מרץ
אפר.
מאי
יוני
יולי
אוג.
ספט.
אוקבר
נוב.
דצמ.
הזנת אירוע חדש חיפוש בטיימליין התאריכים המסומנים בכתום כוללים אירועים

אל''מ במילואים דן ליכטמן

מאת: ניסים קלו

תאריך עלייה לאתר: 22/11/2016

תאריך האירוע:

מספר צפיות: 7175


רס"ן, אייל אביטל מראיין את אל"ם דן ליכטמן שפרש מצה''ל בשנת 2008, בתפקידו האחרון בשירות היה ראש מנהלת תשתיות במז"י

רקע  כללי

דן ליכטמן נולד בתאריך 24.10.1957 נשוי לבוקי ואב לירדן, נופר ואופק. בוגר המכללה לביטחון לאומי (מב"ל), בעל תואר ראשון במדעי המדינה ולימודי א"י באוניברסיטת חיפה. תואר שני במנהל ציבורי באוניברסיטת חיפה. עם שחרורו מצה"ל בפברואר 2008 שימש בתפקיד סמנכ"ל תפעול ב"אגד תעבורה" כיום מכהן כחבר מועצת העיר מודיעין- מכבים רעות. במסגרת התפקיד דן חבר הנהלת העיר וחבר בהנהלת הכספים בעיר, מחזיק בנוסף את תיק התחבורה והביטחון ומשמש כיו"ר ועד ביטחון ומל"ח. בנוסף משמש כדירקטור של החברה הכלכלית לפיתוח של העיר מודיעין. תפקיד שנעשה בהתנדבות מלאה עם הרבה עניין ואתגר.

סקירת התפקידים לאורך השרות

7.3.1979 - 8.4.1980 - ממטא"ג (ממח"ג) גדוד קק"ש 196 (דרגת סג"ם)

דן התחיל את דרכו בצה"ל כממטא"ג בגדוד 196 עוד שישב בסיני והיה שותף לפינוי הגדוד דרומית לבאר שבע. באותה תקופה ישן איתו בחדר אודי אדם שהיה בתפקיד קצין רכב ולימים קודם לדרגת אלוף בצה"ל.

12.4.1980 - 18.10.1981 - קט"א (קח"ש) גדוד 53 (דרגת סגן)

דן ניכנס לתפקיד קט"א גדוד 53 (גדוד שריון טנקי שוט קל ג') שישב באותה תקופה במחנה סופה ברמת הגולן. במהלך התפקיד הגדוד דילג לאזור קריית שמונה מחנה בית הילל  ונכנסו  לכוננות שנקראה דב צפוני.

19.10.1981 – 18.2.1982 – סמ"פ סדנת צנובר (דרגת סרן)

תקופת שרות מאוד מאתגרת ומעניינת. סדנת צנובר באותה תקופה הייתה תחת יחש"ם 703, יחידה קדמית  מאוד גדולה וחזקה למרות שבאותה תקופה החלו תהליכי צמצום כ"א. דן ביצע את התפקיד בתקופת מלחמת לבנון הראשונה ובנוסף לתפקידו היה מפקד יחידת חילוץ של היחש"ם שפעל בגזרה המערבית של לבנון.

19.2.1983 – 31.5.1984 – ק.אחזקה באגד תחזוקה 862 (דרגת סרן)

תקופת שרות מאתגרת מאוד עם עיסוק יום יומי לשמירת הכשירות לכלים שאינם כבר בשירות צה"ל היום.

15.8.1984 – 21.9.1985 – קט"א (קח"ש) ביסלמ"ח 772  (דרגת רס"ן)

באותה תקופה בית הספר ישב בהר לבנים והוחלט להעבירו לרמת הגולן ולמעשה את רוב התפקיד ביצע ברמת הגולן ביחד עם כל הגדודים. לקראת סיום התפקיד, הוחלט להעתיק את בית הספר לנגב והאתגר הגדול היה לשכנע את הנגדים לרדת דרומה מאזור הצפון.

29.1.1986 – 5.6.1988 – מפקד בית מלאכה במצל"ח (דרגת רס"ן)

שימש באותה תקופה כפרויקטור בתחום המחשוב והחלפים, תפקיד מעניין מאוד שלמעשה בו נחשף לתחומים ועולם תוכן חדשים ושונים מאוד מעולם השדה.

6.8.1990 – 30.6.1992 – קט"א (קח"ש) חטיבת הצנחנים (דרגת רס"ן)

בתקופה זו דן התבקש לבצע תפקיד נוסף של תפקיד קט"א חטיבה סדירה ע"י מח"ט 35 דאז בוגי יעלון שלימים היה רמטכ"ל ושר הביטחון. דן ביצע את התפקיד קרוב לשנתיים בתקופת מלחמת המפרץ הראשונה. תפקיד מאתגר אשר במהלכו ביצעה החטיבה אימונים ותעסוקות מבצעיות לצד טיפול בימ"ח שישב בבית ליד.

14.8.1992 – 13.7.1994 – קטנ"א (קחש"א) עוצבת האש (דרגת סא"ל)

עם כניסתו לתפקיד החליף את חיים רונן שלימים מונה לקטנא"ר. עוצבת האש הינה אוגדה לא קונבנציונלית, אוגדת מילואים כאשר העיסוק באוגדה הינו יותר מאוגדה סדירה לאור היקף התרגילים והאימונים. בתפקיד זה עוזרו היה אל"ם מישל ינקו שסוכם לתפקיד קטנא"ר.

18.8.1994 – 11.9.1996 – קטנ"א עוצבת געש (דרגת סא"ל)

האוגדה בזמנו ישבה במחנה נפח ברמת הגולן, התפקיד בעוצבת געש הינו אחד התפקידים המרכזים שביצע בדרגת סא"ל תפקיד מאתגר מאוד לאור המעבר החד מאוגדת חי"ר איגוף אנכי לאוגדת שריון ענקית. דן מספר בגאווה גדולה שארבע  מקציני הטנ"א שהיו תחתיו באותה תקופה לימים קודמו לדרגות בכירות בצה"ל, תא"ל אליעזר בן הרוש (קטנא"ר הנוכחי), אל"ם חיים מור חיים, אל"ם שחר גלעד ואל"ם ברוך אלקיים (במבינו).

17.10.1996 – 9.6.1999 – מפקד ענף קצינים ( דרגת סא"ל)

האתגר הראשון בתפקיד היה לאחד בין ענף אימון יחידות לענף קצינים ולהקים את מרכז אימון מפקדים ויחידות (מאמ"י). תפקיד מאוד מהנה עם סיפוק רב. מצד אחד לאמן קצינים בקורס קצינים ומצד שני לאמן את כל מפקדי הטנ"א במילואים. תחת פיקודו שירתו קצינים בכירים בתפקיד מפקד קורס קצינים -  תא"ל אליעזר בן הרוש, אל"ם מור חים ובתפקיד מפק"צ היה אל"ם חיים רבן.

15.7.1999 – 20.10.2002 – מטל"פ מרכז (דרגת אל"ם)

בתפקיד זה החליף שוב את תא"ל חיים רונן. תפקיד מאתגר מאוד  כאשר גולת הכותרת בתפקיד היתה מבצע "חומת מגן". מבצע שהשתתפו בו מאות טנקים, מאות נגמ"שים ואלפי כלי רכב. למעשה כלל האמצעים שהיו בימ"חים השתתפו במבצע אשר גויסו בו למעלה מ 30 אלף חיילים. דן מספר בסיפוק רב שכל האמצעים שיצאו מהימ"חים ממעמד הח"י והכן יצאו בכשירות גבוהה. מערך הטנ"א נתן מענה מלא בדרג א' וב' לכלים שנסעו מרחק רב של 300 ק"מ בממוצע בשטח קשה וסלעי ולעיתים תחת אש. הכלים תוקנו בממוצע שלוש פעמים והוחזרו לשרות. במסגרת המבצע בוצעו חילוצים רבים ע"י פלק"ד החילוץ ואגד אחזקה 650 וסגן מפקד סדנת ישי רנ"ג ריצ'ארד אויזרת קיבל צל"ש מטעם אלוף הפיקוד. בתקופה זו בתפקידים מרכזיים היו תחת פיקודו: תא"ל צביקה קראוס, אל"ם אהוד דוד, אל"ם גלינסקי עופר ואל"ם גיורא אלמוג.

16.12.2002 – 22.8.2005 – רמ"ח אחזקה (דרגת אל"ם)

במהלך התפקיד היו שלושה ציוני דרך מרכזיים, הראשון הוא הובלת רה ארגון מערך האחזקה בדרג ב'. השני הוא אחזקה רב זרועית שבו שולבו בצורה מלאה חיל האוויר וחיל הים והשלישי הוא עבודתו כראש צוות להפרטת הימ"חים מטעם אט"ל. וכל זאת מעבר לעבודה השוטפת והשתתפות במבצע עופרת יצוקה. בתקופה זו היו תחת פיקודו: אל"ם צביקה גפן ואל"ם רוני חממי

23.8.2005 – 16.9.2006 – לימודי מב"ל

17.9.2006 – 30.6.2007 – ראש מנהלת תשתיות (דרגת אל"ם)

עם סיום התפקיד התמודד לתפקיד קטנא"ר ולא נבחר. לאור זאת החליט על פרישתו מצה"ל לאחר 30 שונות שרות מהנות ומאתגרות.

אירוע מכונן בשרות שאותו לא שוכח

ללא ספק היא תקופת מבצע חומת מגן, אנחנו למעשה בונים את עצמנו, מתאמנים ומתכוננים למלחמה. המבחן האמתי שלנו כחיל ופיקוד היה פתיחתו של מבצע "חומת מגן". ניהלנו מערך מלא וחשוב לציין שנלחמנו כפי שהתאמנו החל מהקמת החמ"לים דרך הוצאה של הימ"חים החוצה, מימשנו את תפיסות האחזקה בדרג א' ודרג ב' והמבחן למעשה היה לבדוק את הכשירות של האמצעים ולבחון את העבודה מול הדרגים השונים. יכול לומר בסיפוק רב שעמדנו בו בצורה מצוינת ושמח שזה היה במשמרת שלי. לא לכל מטל"פ יש את ההזדמנות לעבור אירוע מכונן שכזה.

האתגרים המרכזיים בתקופת השרות

אתגר אישי:

היכולת לרתום את עצמך לתפקידים בצורה מלאה שבראש מעיניי עמדו תמיד האנשים ויחד עם זאת לשלב כמה שניתן את החיים המשפחתיים. אבל האתגר האמתי הוא מסלול התפקידים שעיצבתי לעצמי החל ממטא"ג ועד מטל"פ  דרך ביצוע תפקידים ברמה המטכ"לית.

אתגר בתפקיד האחרון:

בתפקיד האחרון שמשתי כראש מנהלת תשתיות בזרוע יבשה. תחום חדש אשר לקח פרק זמן למידה של חמישה חודשים. האתגר היה לעצב את המבנה הארגוני עם הנגזרות  התקציביות ולאשר  אותם ברמת מפקד הזרוע. היו לא מעט התנגדויות בדרך שלסופו של יום הצלחנו להשפיע על מבנה זרוע יבשה.

 הערכים המרכזיים של חיל הטכנולוגיה והאחזקה

הערכים המרכזים אותם הנחיל במהלך שירותו הם:

  1.  ערכיות
  2.  איכות
  3.  זמינות
  4. אמינות
  5. מקצועיות

 

תמונות מהשירות

 

 

 

חיפוש מידע

כניסת חברים