דילוג לתוכן המרכזי בעמוד
לוגו חיל הטכנולוגיה והאחזקה לוגו עמותת חיל הטכנולוגיה והאחזקה
[temp]
ינואר
פבר.
מרץ
אפר.
מאי
יוני
יולי
אוג.
ספט.
אוקבר
נוב.
דצמ.
הזנת אירוע חדש חיפוש בטיימליין התאריכים המסומנים בכתום כוללים אירועים

סיפור ההצלחה הגדולה של יחידה 791 במהלך מלחמת חרבות הברזל

סיפורו של שינוי שהוביל ראש אט"ל בתפיסת חווית השירות הביא במבחן המציאות הצלחה עצומה, בזכות חזונו של ראש אט"ל האלוף מישל ינקו ומפקדת היחידה המיוחדת סא"ל אורית קריספל.

מאת: ניסים קלו

תאריך עלייה לאתר: 08/09/2024

תאריך האירוע: 2024-09-08

מספר צפיות: 447


יחידה 791 הוקמה בשנת 2017 במסגרת עמ"ט 'אחזקה אחרת' ולמעשה התאגדה לכדי יחידה ארצית ת"פ אגד הטנ"א הארצי.  

  1. במהלך השנתיים האחרונות 2022-2023 עם כניסתו של ר' אט"ל האלוף מישל ינקו לתפקיד והטמעת תפיסת איכות וחווית השירות, היחידה ביצעה שינוי ארגוני ומעמדה עלה למדרג בפיקוד סא"ל תוך שהיא קולטת תכולות נוספות ת"פ  , מפקדת מחנה שורה ומעניקה שירותים נוספים.  
  2. במהלך חודש מאי 2023 במסגרת תרגיל 'אגרוף המחץ', נבחנו לראשונה עקרונות תפיסת ההפעלה בחירום ותורגלו באופן מצומצם.  
  3. ב- 7 באוקטובר גויסה היחידה לראשונה באופן מלא, ביצעה מעבר משגרה לחירום ונתנה מענה אחזקתי על בסיס הרשת האזרחית בפריסה ארצית תוך הפעלת ריתוק משקי ועבודה עפ"י שעל"ח.  

 המשימות הבולטות של היחידה:

  1. מענה אחזקתי לרכבי יר"מ/יצ"מ – לראשונה מאז מלחמת יום כיפור גויסו רכבים וכלי צמ"ה בהיקף מצטבר של אלפי כלים. לאור כך שלא גובשה תפיסת אחזקה לכלים. גובש מענה תו"כ לחימה ביצירת הזמנות יעודיות למול משרד הביטחון, ביצוע התאמות, הורדת קפ"קים ליחידות צה"ל והקמת עזרים במוקד הארצי ובשיטת המענה בציר התפעול פו"ש לאורך כל הלחימה שמרה היחידה על זמינות ממוצעת של למעלה מ- 97% ברכבים המגויסים.
  2. פינוי צירים במרחב דרום והחזרה לכשירות ומעגל הלחימה של כלים פגועים – היחידה סייעה לפד"ם לפנות צירים מרכבים פגועים/שרופים ע"ב אמצעים שכורים שהיו ברשותה. כלל הכלים המבצעיים הפגועים ביניהם, פורדים, סוואנות, רנגלרים וכו' הובלו למחנה נתן לנק' ריכוז בה הפלגה הדרומית התנפלה על הכלים, פירקה והרכיבה אופנים וחלפים על מנת לעשות משניים אחד, להחזירם לכושר תנועה ושליחתם להשלמת זגגות בלבד )בכך התקצר תהליך החזרה לכשירות באופן משמעותי( משימה זו לוותה בתחושת מחוייבות ליח' הקצה ורצון לתרום לחוסן היחידתי של אותן יחידות שספגו אבדות קשות ולקבל לרשותן את הרכבים כאות לעוצמתו של צה"ל ורוח המשרתים. הנ"ל בוצע לנוכח צורך מבצעי ולאור העובדה שהמרחב הדרומי בדגש על רשת הספקים לא פעלה בשבועיים הראשונים מחשש -בלמ"ס- למחבלים בתוך שטח ה ארץ ואי התייצבות עובדים ובני הפזורה הבדואית לעבודה במוסכים. בנוסף למשימה זו היחידה אפשרה ניוד כלים מבטן האגד בין המסגרות לויסות עומסים.
  3. קליטת משקי הובלה ת"פ היחידה תו"כ מלחמה – מהלך זה נבחן בתרגיל 'אגרוף המחץ' טרם הלחימה ולא נחלט לנוכח מבצעיות מרכז הובלה וחשש מביצוע שינויים ממעלה שניה )לאחר העברת המוקד ת"פ האגד(. עת פרוץ מלחמת חרבות הברזל ההבנה הרווחת הצביעה על כך שמיקום של בוחני משקי הובלה באחזקות חוץ נדרש להיות ת"פ יחידה .791 זאת, לאור מומחיות בעולמות ניהול התקציבים והחוזים אך הוצאת הכלים מהימ"ח, משימות המרכז המבצעיות ואתגר במעבר הבוחנים בין היחידות לא הבשיל לכדי קבלת החלטה. תוצאות תחקיר מקצועי שבוצע בעקבות שימוש לא תקין בהזמנה הובילו את מפקד האגד לחלוט את המעבר וקבלת אחריות כוללת של יחידה 791 על זמינות משקי ההובלה, הפעלת ספקים ושיקוף תמ"צ ועמידה בתפוקות ה חל מ 1- באפריל .2024
  4.  הסדרת מעמ"ל מחנה שורה ובניין כח תו"כ לחימה – מתחם הזו"ק )זיהוי וקבורה( במחנה קלט את כלל גופות החללים מהשבעה באוקטובר )מושג האר"ן קיבל משנה תוקף(. אלפי אנשים ממערכי הבריאות, ההצלה, הרפואה, השיטור, הזיהוי הפלילי והקבורה בישראל נקלטו לקחת חלק במאמץ לצד מערך הנפגעים, מנהלת אכ"א והקצאת תשתיות לאיסוף ציוד החללים.
  5. יחידה 791 גיבשה לראשונה את תפיסת ההפעלה בחירום במלואה לנוכח לקחי המלחמה, הגדירה את עץ המבנה הנדרש לה למימוש משימותיה ופיתחה הכשרה מקצועית במסגרתה הסמיכה את כלל המפקחים בחירום לתפקיד הפיקוח באחזקות חוץ.
  6.   פריסת מפקחים בכלל מרכזי השירות בפריסה ארצית לרבות התאמת המענה במוקד הארצי – היחידה גייסה ופרסה אנשי מילואים בכלל המוסכים לרבות מפקדי גזרות, איישה חמ"לים 24/7 ועיבתה את המוקד הארצי בשתי משמרות רצופות תוך ביטול מוקד הליסינג וריכוז המענה למוקד הובלה. במקביל, פעלה היחידה לגבש דוחות נתונים ע"ס מערכת ה-BI באמצעותה הציגה תמונת מצב אמת במוסכים בכל רגע נתון למטה כללי ושלטה באופן מלא בנעשה ברשת האזרחית. באמצעות פעילות זו הובילה היחידה לקידום של שינויים ושיפורים מחייבים במערכת המידע המרכזית )המר"מ( על בסיסה מנהלת היחידה את המידע בשגרה. היחידה תיקפה את המתאר אשר אושר לה לנוכח מימוש תכולות התפיסה על בסיס אנשי המילואים וההבנה שנדרש להיערך עם כ"א סדיר להמשך הדרך בהבטחת סטנדרט שירות גבוה. -בלמ"ס-
  7.  תגבור תעשיות בכ"א מילואים לעמידה בתפוקות – יחידת אחזקות החוץ נקראה לדגל להוביל משימה של גיוס אנשי מילואים והכנסתם לתעשיות 'ספקטרוניקס' ו'אימקו' על מנת שתהיה יכולת לעמוד בתפוקות. תעשיות אלו לא נערכו עם מלאים לחירום למול תרחיש לחימה ארוך טווח )עובדיה של ספקטרוניקס כתושבי העוטף פונו מבתיהם( היחידה כאמור הפעילה שני צוותים שסייעו לחברות להעניק מענה טוב יותר לקצה המבצעי.
  8. סיוע של משרתי היחידה כמומחי תוכן ומוקדי ידע – ביחידה קיימים אנשי קבע בעלי רקע מקצועי עשיר במגוון עולמות תוכן ביניהם תחום החילוץ במסגרתו נתבקשה היחידה לשלוח את מפקד מערך הגרירה לפעולות חילוץ מורכבות בתוך שטח הרצועה.

 לסיכום

 היחידה כיחידה ארצית האמונה על זמינותם של משקים מבצעיים השכילה מיומה הראשון של הלחימה להבין שאיננה המאמץ המרכזי ועליה לפעול בעצמאות תוך קבלת החלטות לנוכח הערכת המצב ולהפעיל את כלל האמצעים העומדים לרשותה על מנת לייצר שקט למטה כללי לתמוך ולאפשר את המאמץ המרכזי – התמרון בשטח הרצועה.

בברכה, סא"ל אורית קריספל
מפקדת היחידה לאחזקות חוץ

 

 

 

חיפוש מידע

חללים שמועד נפילתם היום

(מוצג לפי התאריך העברי)
זוסמן איתן ז

כניסת חברים