דילוג לתוכן המרכזי בעמוד
לוגו חיל הטכנולוגיה והאחזקה לוגו עמותת חיל הטכנולוגיה והאחזקה
[temp]
ינואר
פבר.
מרץ
אפר.
מאי
יוני
יולי
אוג.
ספט.
אוקבר
נוב.
דצמ.
הזנת אירוע חדש חיפוש בטיימליין התאריכים המסומנים בכתום כוללים אירועים

צמ"ה

בעלי המקצוע המאחזקים את כלי הצמ"ה בצה"ל (ציוד מכני הנדסי)

@alt@
אודות כלי הצמ"ה מתוך אתר חיל ההנדסה
דחפור ה-D9 הוא דחפור כבד המיועד לעבודות גדולות. ה-D9 מתנשא לגובה 4 מטרים ומשקלו מעל 50 טונות. גובה הכף שלו מטר ותשעים סנטימטרים, יותר מרוב בני האדם, ונפחה הוא יותר מ-16 מ"ק. הD9 ידוע בזכות האמינות והעמידות שלו בתנאי עבודה קשים. ה-D9R הצה"לי הוא בעל 405 כוחות סוס וזוכה למעטפת שריון כבד ותוספת מיגון כלוב תוצרת ישראל שהוכיחו עצמם בהגנה על מפעילי הכלי במלחמה כנגד הטרור.
 

את הדחפור מפעילים חיילים בחיל ההנדסה (ענף הצמ"ה - ציוד מכני הנדסי) אחרי שעברו קורס ממושך וייעודי. מפעיליו באים הן מקרב חיילי הסדיר (הפועלים מטעם גדודי ההנדסה הקרבית או יחידות ההנדסה הפיקודיות) והן מקרב חיילי המילואים (הפועלים בדרך כלל מטעם יחידות ההנדסה הפיקודיות או מגדודי המילואים). צוות הדחפור מורכב משניים: מפעיל ומפקד. המפעיל נוהג בדחפור ומפעיל את הכלים, ואילו המפקד משמש כאחראי קשר, תצפיתן ואף מקלען בעת הצורך.


בתקופות בטחון שוטף משמש הדחפור לעבודות בנייה וביצורים, יחד עם כלי צמ"ה נוספים. בנוסף, צה"ל משתמש בדחפורים כדי: לנקות זירות מטענים, לפלס מסלול דרך מכשולים (טבעיים ומלאכותיים) ושדות מוקשים. באינתיפדת אל-אקצה - שימש הדחפור גם להרס בתים של מחבלים תחת אש כבדה. לפי מומחים צבאיים השימוש ב-D9 היה אחד הגורמים המרכזיים לאבדות הנמוכות יחסית של צה"ל באינתיפאדה השנייה. כיום מובילים הדחפורים המשוריינים את הפעילות המבצעית כנגד הטרור. 

את כלי הצמ"ה מאחזקים שני בעלי מקצוע, טכנאי מערכות הנעה צמ"ה וטכנאי מערכות חשמל צמ"ה







___________________________________________________________________

טנק מרכבה 4, טנק מרכבה 1-2-3, רכב ומשאיות, נגמש פומה, נגמש אכזרית, צמ"ה, נגמש נמ"ר, טנק מג"ח, מנתץ, תומ"ת רוכב/דוהר/דורס, נשק ותחמושת, נגמ"ש, צב"מ וגנרטורים, תצפית ואופטיקה, אלקטרוניקה, מקצועות כללים, חילוץ.

חיפוש מידע

חללים שמועד נפילתם היום

כניסת חברים