דילוג לתוכן המרכזי בעמוד
לוגו חיל הטכנולוגיה והאחזקה לוגו עמותת חיל הטכנולוגיה והאחזקה
[temp]
ינואר
פבר.
מרץ
אפר.
מאי
יוני
יולי
אוג.
ספט.
אוקבר
נוב.
דצמ.
הזנת אירוע חדש חיפוש בטיימליין התאריכים המסומנים בכתום כוללים אירועים
לא נמצאו תוצאות. ניתן לחפש פרמטרים אחרים
1970 / 01 בינואר
לעמוד האישי באתר
בעלי המקצוע המאחזקים את נגמ"ש הפומ"ה
נגמ"ש הנמצא בשירות צה"ל הוא הפומ"ה - פורץ מכשולים הנדסי, זהו נגמ"ש כבד המשמש כיום את חיל ההנדסה לצורך פעולותיו במסגרת הקרב המשולב. תורת הלחימה של צה"ל, רואה בשדה הקרב זירה דינמית המחייבת ניידות וכושר מיגון גבוה. לשם כך פותח נגמ"ש המקנה לכוח ההנדסי עצמאות ויכולות בתחום ההישרדות והניידות בדומה לטנק. הפומ"ה בנוי על בסיס תובתו של טנק ה"צנטוריון" ומצוייד בחליפת מיגון מתקדמת, היוצרת מעטפת הגנה מפני טילי נ"ט (נגד טנקים), מטעני חבלה ומוקשים. מהירותו מגיעה ל-40 קמ"ש. לפומ"ה יכולת נשיאה והפעלה של אמצעי פריצה וסער, החל מדחפורים וגשרונים, וכלה במערכות לפריצת שדות מוקשים, דוגמת ה"ריצוף" - מערכת מתקדמת בתחומה, המבוססת על רקטות המפלסות מעבר בשדה מוקשים. בנוסף קיימים אמצעים רבים אשר נועדו לשפר את יכולת ההישרדות של כיתת הלוחמים בפומ"ה, ביניהם מערכת כיבוי אש, מיסוך עשן, וכן מערכת אב"כ המאפשרת לכוחות ההנדסה לחימה בזירה המזוהמת באב"כ למשך זמן ממושך. מידע נוסף על הפומ"ה   את הנגמש מאחזקים טכנאי מערכות חשמלא פומ"ה  וטכנאי מערכות הנעה  פומ"ה   סרט מוטיבציה של חיל הנדסה בו רואים את נגמ"ש הפומ"ה בפעולה ___________________________________________________________________ טנק מרכבה 4, טנק מרכבה 1-2-3, רכב ומשאיות, נגמש פומה, נגמש אכזרית, צמ"ה, נגמש נמ"ר, טנק מג"ח, מנתץ, תומ"ת רוכב/דוהר/דורס, נשק ותחמושת, נגמ"ש, צב"מ וגנרטורים, תצפית ואופטיקה, אלקטרוניקה, מקצועות כללים, חילוץ.
1970 / 01 בינואר
לעמוד האישי באתר
בעלי המקצוע המאחזקים את נגמ"ש האכזרית
נגמ"ש "אכזרית" הינו נגמ"ש המבוסס על טנק "טירן", טנק שלל רוסי T-54/T-55. הטנק הוסב ע"י חיל החימוש לנגמ"ש כבד, הוחלפו המנוע ותיבת ההילוכים, עובה המיגון, הותקן פתח יציאה אחורי והמזקו"ם שופר בכדי לאפשר יכולות תמרון ועבירות טובות יותר. על ה"אכזרית" מותקנות מערכות מיגון חדישות והיא חמושה בארבעה מקלעי מא"ג, אחד מהם מא"ג רפא"ל (מערכת ירי הנשלטת מתוך הכלי) ובמטול רימוני עשן מתוצרת התעשייה הצבאית. הנגמ"ש החל לשרת בשורות צה"ל בסוף שנות ה-80, ומאז ועד היום משרת בגבול הצפון, בשנים האחרונות החל משרת גם בשטחי איו"ש ואזח"ע. ב-2005 החלו לפעול גם "אכזריות" שהוסבו לנגמ"ש-אמבולנס. (מתוך אתר זרוע היבשה)  את מערכות החשמל בנגמ"ש מאחזק בעל המקצוע - טכנאי מערכות חשמל אכזרית , את מערכות ההנעה (המכאניות) מאחזק בעל המקצוע -  טכנאי מערכות הנעה אכזרית.   ___________________________________________________________________ טנק מרכבה 4, טנק מרכבה 1-2-3, רכב ומשאיות, נגמש פומה, נגמש אכזרית, צמ"ה, נגמש נמ"ר, טנק מג"ח, מנתץ, תומ"ת רוכב/דוהר/דורס, נשק ותחמושת, נגמ"ש, צב"מ וגנרטורים, תצפית ואופטיקה, אלקטרוניקה, מקצועות כללים, חילוץ.
1970 / 01 בינואר
לעמוד האישי באתר
בעלי המקצוע המאחזקים את כלי הצמ"ה בצה"ל (ציוד מכני הנדסי)
אודות כלי הצמ"ה מתוך אתר חיל ההנדסה דחפור ה-D9 הוא דחפור כבד המיועד לעבודות גדולות. ה-D9 מתנשא לגובה 4 מטרים ומשקלו מעל 50 טונות. גובה הכף שלו מטר ותשעים סנטימטרים, יותר מרוב בני האדם, ונפחה הוא יותר מ-16 מ"ק. הD9 ידוע בזכות האמינות והעמידות שלו בתנאי עבודה קשים. ה-D9R הצה"לי הוא בעל 405 כוחות סוס וזוכה למעטפת שריון כבד ותוספת מיגון כלוב תוצרת ישראל שהוכיחו עצמם בהגנה על מפעילי הכלי במלחמה כנגד הטרור.   את הדחפור מפעילים חיילים בחיל ההנדסה (ענף הצמ"ה - ציוד מכני הנדסי) אחרי שעברו קורס ממושך וייעודי. מפעיליו באים הן מקרב חיילי הסדיר (הפועלים מטעם גדודי ההנדסה הקרבית או יחידות ההנדסה הפיקודיות) והן מקרב חיילי המילואים (הפועלים בדרך כלל מטעם יחידות ההנדסה הפיקודיות או מגדודי המילואים). צוות הדחפור מורכב משניים: מפעיל ומפקד. המפעיל נוהג בדחפור ומפעיל את הכלים, ואילו המפקד משמש כאחראי קשר, תצפיתן ואף מקלען בעת הצורך. בתקופות בטחון שוטף משמש הדחפור לעבודות בנייה וביצורים, יחד עם כלי צמ"ה נוספים. בנוסף, צה"ל משתמש בדחפורים כדי: לנקות זירות מטענים, לפלס מסלול דרך מכשולים (טבעיים ומלאכותיים) ושדות מוקשים. באינתיפדת אל-אקצה - שימש הדחפור גם להרס בתים של מחבלים תחת אש כבדה. לפי מומחים צבאיים השימוש ב-D9 היה אחד הגורמים המרכזיים לאבדות הנמוכות יחסית של צה"ל באינתיפאדה השנייה. כיום מובילים הדחפורים המשוריינים את הפעילות המבצעית כנגד הטרור.  את כלי הצמ"ה מאחזקים שני בעלי מקצוע, טכנאי מערכות הנעה צמ"ה וטכנאי מערכות חשמל צמ"ה ___________________________________________________________________ טנק מרכבה 4, טנק מרכבה 1-2-3, רכב ומשאיות, נגמש פומה, נגמש אכזרית, צמ"ה, נגמש נמ"ר, טנק מג"ח, מנתץ, תומ"ת רוכב/דוהר/דורס, נשק ותחמושת, נגמ"ש, צב"מ וגנרטורים, תצפית ואופטיקה, אלקטרוניקה, מקצועות כללים, חילוץ.
1970 / 01 בינואר
לעמוד האישי באתר
בעלי המקצוע המאחזקים את נגמ"ש הנמ"ר
הנמ"ר (נגמ"ש מרכבה) הוא נגמ"ש המבוסס על תובת טנק מרכבה ונושא מיגון כבד. קיימות שתי תצורות המבוססות על מרכבה סימן 4 - נגמ"ש לוחמת חי"ר (נמ"ר) ונגמ"ש אמבולנס (נמר"בולנס). ועוד תצורה הבנויה על תובת מרכבה סימן 3 - נמר"ה, נגמ"ש חילוץ ואחזקה, פותח עוד בסוף שנות ה-90 של המאה ה-20. פיתוח נגמ"ש החי"ר החל בעקבות אינתיפאדת אל אקצה וזורז לאחר התקריות שנודעו כ-"אסון הנגמ"שים" בחודש מאי 2004. בשנת 2005 הושלם פיתוח אב-טיפוס של הנמ"ר, שצויד במקלעי מא"ג, אחד מהם בעמדת רפא"ל (מא"ג הניתן לשליטה מתוך הנגמ"ש) וכן במקלע כבד M2 בראונינג הנשלט מבפנים או "קטלנית" של רפא"ל. מספר נגמ"שי מרכבה נשלחו לבדיקה בחטיבת גבעתי, שתצטייד בהם - אך בקצב איטי עקב מחירם הגבוה. הנמ"ר חמוש בעמדת קטלנית ובה מקלע כבד M2 בראונינג, מקל"ר או מאג הנשלטים מתוך הכלי, מאג מפקד ומרגמה פנימית 60 מ"מ. הוא יכול לשאת 11 לוחמים על ציודם, וכולל מערכת צי"ד לניהול קרב מתקדם ובית שימוש לרווחת החיילים. בתוכנית "תפן  2007-2012" הוחלט על הצטיידות במאות יחידות של הנמ"ר. הנמ"ר נכנס לשרות פעיל. חטיבת גולני החלה לקלוט את הכלי בסוף שנת 2008.(מתוך וויקיפדיה) את נגמ"ש הנמ"ר  מאחזקים שני בעלי מקצוע, טכנאי מערכות הנעה נמ"ר  וטכנאי מערכות חשמל נמ"ר ___________________________________________________________________ טנק מרכבה 4, טנק מרכבה 1-2-3, רכב ומשאיות, נגמש פומה, נגמש אכזרית, צמ"ה, נגמש נמ"ר, טנק מג"ח, מנתץ, תומ"ת רוכב/דוהר/דורס, נשק ותחמושת, נגמ"ש, צב"מ וגנרטורים, תצפית ואופטיקה, אלקטרוניקה, מקצועות כללים, חילוץ.
1970 / 01 בינואר
לעמוד האישי באתר
בעלי המקצוע המאחזקים את טנק מג"ח
מגח הוא הכינוי שניתן בצה"ל לטנק המערכה האמריקאי  פטון , אשר משרת בחיל השריון משנות ה-60 של המאה ה-20, טנק המגח שודרג במהלך שירותו על ידי התעשייה הצבאית וקיימים מספר של דגמים שונים , הדגם האחרון של הטנק נקרא מג"ח 7 ג'  השדרוג האחרון בוצע כדי לאפשר לו להתמודד בהצלחה עם טנקים מודרניים ממנו. את טנק המג"ח מאחזקים בעלי המקצוע הבאים: טכנאי מערכות הנעה מג"ח. טכנאי מערכות חשמל מג"ח. טכנאי נשק וצריח מג"ח. טכנאי בקרת אש מג"ח.       ___________________________________________________________________ טנק מרכבה 4, טנק מרכבה 1-2-3, רכב ומשאיות, נגמש פומה, נגמש אכזרית, צמ"ה, נגמש נמ"ר, טנק מג"ח, מנתץ, תומ"ת רוכב/דוהר/דורס, נשק ותחמושת, נגמ"ש, צב"מ וגנרטורים, תצפית ואופטיקה, אלקטרוניקה, מקצועות כללים, חילוץ.
1970 / 01 בינואר
לעמוד האישי באתר
בעלי המקצוע המאחזקים את המנתץ
יחידת מנתץ היא יחידת חיל התותחנים האחראית על הפעלת מערכת ה- MLRS (M-270), אחת המערכות המתוחכמות, הקטלניות, וההרסניות בצה"ל. מדובר במערכת שייעודה הוא תקיפת אויב בעומק שיטחו, באמצעות מערכת לחימה מתקדמת- מערכת רב קנית לשיגור רקטות. המערכת מתאפיינת בגמישות רבה, וביכולת ניידות ועבירות גבוהה. מערכת הירי מורכבת על רכב קרבי בעל עבירות לתנאי שטח קשים (נגמ"ש מסוג ברדלי) ומחזיקה ביכולת לפרוס ולשגר את הרקטות בתוך זמן קצר יחסית, למרחק של עד 42 ק"מ (!)- מצד אחד מרחק רב מאוד, מצד שני- למערכת יש יכולת דיוק טובה מאוד, ולכן היא מאיימת על עורף האויב- מפקדות, מטרות איכות ועוד.( מתוך אתר יחידה ) את המנתץ  מאחזקים שני בעלי מקצוע, טכנאי תובה מנתץ וטכנאי ייעודי מנתץ. סרט המתאר את מערכת המנתץ בירי ___________________________________________________________________ טנק מרכבה 4, טנק מרכבה 1-2-3, רכב ומשאיות, נגמש פומה, נגמש אכזרית, צמ"ה, נגמש נמ"ר, טנק מג"ח, מנתץ, תומ"ת רוכב/דוהר/דורס, נשק ותחמושת, נגמ"ש, צב"מ וגנרטורים, תצפית ואופטיקה, אלקטרוניקה, מקצועות כללים, חילוץ.
1970 / 01 בינואר
לעמוד האישי באתר
בעלי המקצוע המאחזקים את התומת ( תותח מתנייע )
אודות התותחים המתנעיים בחיל התותחנים (מאתר צה"ל) חיל התותחנים מחזיק במגוון רחב של אמצעי לחימה ארטילריים, כאשר המרכזי מביניהם הינו מערך התותחים המתנייעים (תומ"תים). מערך התומ"תים של החיל מתבסס על ה-109-M על דורותיו השונים. הגרסה הראשונה של התותח המתנייע M-109AL ידוע בכינויו "רוכב". תומ"ת זה הוא שיפור של הM-109 האמריקאי. תומ"ת זה השתתף במלחמת יום הכיפורים, במלחמת שלום הגליל, ובמבצעי צה"ל בלבנון בשנות ה-90 כולל מבצע "דין וחשבון" ומבצע "ענבי זעם".הגרסה השניה של ה-M-109AL הנמצאת ברשות החיל היא ה"דוהר". תומ"ת זה נכנס לשירות בצה"ל בתחילת שנות ה- 90, והוא שדרוג של תומ"ת ה"רוכב". ב"דוהר" מותקנות מערכות של הגנה מאב"כ ושריפות, לשיפור שרידות אנשי הצוות, קיימת בו אפשרות להתקנת מקלע נוסף בצריחון טען, וטווח האש שלו מגיע עד 29 ק"מ עם תחמושת לטווח ארוך. השיפור העיקרי שהוכנס בו הוא מערכת ניווט וכינון עצמאי, וחיבור למערכת ה-GPS. ה"דוהר" השתתף במבצעי צה"ל בלבנון בשנות ה-90 כולל מבצע "דין וחשבון" ומבצע "ענבי זעם", לחם במערכה מול חיזבאללה בקיץ 2006, ומשתתף בביטחון השוטף בגבולה הצפונה של מדינת ישראל. הגרסה השלישית והחדשה ביותר של תומ"ת M-109AL היא ה"דורס". תומ"ת המבוסס על ה"רוכב" בו הוכנסו שיפורים רבים, ביניהם מערכת ניווט עצמאית, מחשב פיקוד ומחשב בקרה המבצע מעקב וביקורת אחרי התפעול הלוגיסטי של הכלי, בנוסף הותקנו בכלי מערכות מיגון חדישות ואמצעי איכון ובקרת אש מתקדמים. חיל התותחנים החל להצטייד ב"דורס" בשנת 2004. את התומ"ת  מאחזקים בעלי המקצוע הבאים: טכנאי מערכות הנעה רוכב טכנאי מערכות חשמל רוכב / דוהר טכנאי נשק וצריח רוכב טכנאי מערכות תומ"ת. סרט אודות סוללת תותחים בפעילות מבצעית ___________________________________________________________________ טנק מרכבה 4, טנק מרכבה 1-2-3, רכב ומשאיות, נגמש פומה, נגמש אכזרית, צמ"ה, נגמש נמ"ר, טנק מג"ח, מנתץ, תומ"ת רוכב/דוהר/דורס, נשק ותחמושת, נגמ"ש, צב"מ וגנרטורים, תצפית ואופטיקה, אלקטרוניקה, מקצועות כללים, חילוץ.
1970 / 01 בינואר
לעמוד האישי באתר
נשק ותחמושת בצה"ל - בעלי המקצוע המאחזקים
  אנימציה המציגה כיצד פועל רובה m-16 - נשק זה מטופל על ידי טכנאי נשק אנמיצייה המציגה כיצד פועל אקדח המתוחזק על ידי טכנאי נשק סרטון של התעשיה המציג סוגי תחמושת שונים הנמצאים בשירות בצה"ל ומטופלים על ידי מאחזקי ובוחני תחמושת חיל החימוש מציג פגז כלנית המתוחזק על ידי מאחזק ובוחן תחמושת ___________________________________________________________________ טנק מרכבה 4, טנק מרכבה 1-2-3, רכב ומשאיות, נגמש פומה, נגמש אכזרית, צמ"ה, נגמש נמ"ר, טנק מג"ח, מנתץ, תומ"ת רוכב/דוהר/דורס, נשק ותחמושת, נגמ"ש, צב"מ וגנרטורים, תצפית ואופטיקה, אלקטרוניקה, מקצועות כללים, חילוץ.
1970 / 01 בינואר
לעמוד האישי באתר
טכנאי מערכות הנעה וחשמל נגמ"ש (נושא גייסות משוריין)
טכנאי מערכות הנעה וחשמל נגמ"ש (נושא גייסות משוריין) נושאי גייסות משוריינים (נגמ"שים) קלים משמשים בצה"ל בגדודי חיל רגלים וביחידות נוספות. לנגמ"שים אלו תפקיד חשוב בניוד הכוחות בהיערכות ללחימה ובסיוע לוגיסטי קרוב. תפקידים במערך הנפרס בגדוד: שמירה על כשירות וזמינות של הציוד הייעודי, בדגש על מערכות ההנעה והחשמל. ביצוע טיפולי שגרה למערכות וביצוע איתור ותיקון תקלות במערכות המנוע, השאיבה, המסננים, הארקה ואמצעי הויסות והבקרה. בסדנה / אגד אחזקה: ביצוע טיפולים יזומים וקבועים עבור האמצעים שמגיעים לסדנה. בדיקות כיולים, איתור ותיקון תקלות, הסרה והתקנה וביצוע שיגרת טיפולים. משך קורס היסוד: 4 שבועות בבה"ד 20. תכני הלימוד: יסודות: עקרונות מנועי דלק (בנזין, דיזל), מערכות העברת כוח, יסודות מערכות חשמל. מערכות הנגמ"ש: מצברים, מתג ראשי, התנעה, טעינה, מנוע, סיכה, קירור, דלק, מזקו"מ, תיבת העברה, ממסרת, דיפרנציאל, כיבוי\ כבש, תאורה, מיסוך עשן, מדוכות עשן. שגרת טיפולים: סוגי הטיפולים במעמד סדיר, חירום ואחסנה יבשה, ביצוע טיפול שבועי הסרת והתקנת מערכות/רכיבים, ביצוע כיוונים ושגרת טיפולים. פיתוח מקצועי בשירות קבע: מערכות חשמל, חטיבות כוח, מערכות הנעה, מערכות רק"ם, מערכות חיל התותחנים.    סרט הממחיש את פעילותו של הנגמ"ש ביחידת חיל רגלים.   ____________________________________________________________________ טנק מרכבה 4, טנק מרכבה 1-2-3, רכב ומשאיות, נגמש פומה, נגמש אכזרית, צמ"ה, נגמש נמ"ר, טנק מג"ח, מנתץ, תומ"ת רוכב/דוהר/דורס, נשק ותחמושת, נגמ"ש, צב"מ וגנרטורים, תצפית ואופטיקה, אלקטרוניקה, מקצועות כללים,חילוץ.      
1970 / 01 בינואר
לעמוד האישי באתר
בעלי המקצוע המאחזקים את הגנרטורים וציוד בתי המלאכה בצה"ל
  ___________________________________________________________________ טנק מרכבה 4, טנק מרכבה 1-2-3, רכב ומשאיות, נגמש פומה, נגמש אכזרית, צמ"ה, נגמש נמ"ר, טנק מג"ח, מנתץ, תומ"ת רוכב/דוהר/דורס, נשק ותחמושת, נגמ"ש, צב"מ וגנרטורים, תצפית ואופטיקה, אלקטרוניקה, מקצועות כללים, חילוץ.

חיפוש מידע

חללים שמועד נפילתם היום

כניסת חברים